PokreniMO Trimušu

Projekt „PokreniMo Trimušu“ je nastavak prethodno realiziranog projekta „Sportom do inkluzije“ implementiranog uz pomoć grant šeme Grad za sve – građanske akcije. Glavni cilj projekta je promocija važnosti kretanja svih dobnih kategorija i promocija Park šume Trimuša kao najvažnije sportsko rekreacijske oaze u užem centru grada Mostara. Važnost kretanja i sportskih aktivnosti dobro su poznate čovjeku kako sa aspekta fizičkog i mentalnog zdravlja, tako i sa aspekta socijalizacije i druženja. Ipak u suvremenim uvjetima života primjetan je negativan trend hipokinezije, prvenstveno vezan uz nedostatak vremena, uvjeta ili financijskih sredstava za aktivno provođenje slobodnog vremena.
Kao odgovor na ovo stanje različitim skupinama građana (među kojima su i ugrožene kategorije poput osoba sa invaliditetom, djece, žena, starijih osoba)  želimo ponuditi sadržaje koji će im biti dostupni u smislu neposredne blizine realizacije samih aktivnosti u odnosu na mjesto stanovanja, kao i minimalnih financijskih izdataka koji su potrebni za realizaciju.
Park šuma Trimuša sa svojom Trim stazom, košarkaškim igralištem, dječjim igralištem i šetnicom uz rijeku Radobolju je idealna sportsko rekreativna zona. Ipak je jako nizak postotak građana koji je koriste za navedenu namjenu i to je ono što želimo promijeniti ovim projektom.
Okvirni program aktivnosti projekta:
  • Inkluzivni sportski treninzi na košarkaškom igralištu na Trim stazi četvrtkom od 18:00h
  • Jutarnji fitness treninzi za žene na Trimuši od 15.04. – 01.05. u 06:00h (ponedjeljkom, srijedom i petkom)
  • Ekološka akcija čišćenja Trim staze u ponedjeljak 22.04. od 16:00h povodom obilježavanja “Dana planeta zemlje” u suradnji sa građanskom inicijativom “Zajedno za Trimušu”
  • Radionica Mindfulness – meditacija u prirodi za žene, u subotu  25.05. od 08:00h
  • Predavanje o štetnosti ekrana i važnosti kretanja kod djece i mladih
  • Sportska subota – obiteljski dan na Trimuši u subotu 01.06. s početkom u 08:00h
“PokreniMO Trimušu” naša udruga realizira zahvaljujući  projektu “Mostar – Prostori koji pokreću”, a kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, udruga NEŠTO VIŠE,  Agencija lokalne demokratije Mostar i  OKC Abrašević.