Slide

Slide
Pravila utrke

Pravila utrke

ORGANIZATOR

Utrke organizira udruga „ Zdrav život – Kinezis“.

UVJETI SUDJELOVANJA – POLUMARATON

Broj natjecatelja je ograničen. Nakon što se dosegne maksimalan broj od osamsto (800) uplaćenih prijava, više se neće primati nove prijave.

Svi natjecatelji svojom prijavom i sudjelovanjem potvrđuju da na utrci nastupaju isključivo na vlastitu odgovornost da su upoznati s pravilima utrke kojih će se pridržavati, te da su svjesni da sudjelovanje na ovoj utrci predstavlja potencijalnu opasnost koja uključuje rizik od raznih vrsta tjelesnih ozljeda i moguću smrt.

VREMENSKI LIMIT UTRKE

Vremenski limit polumaratonske utrke je 3 sata.

PODIZANJE STARTNIH PAKETA

Podizanje startnih paketa (brojeva, čipova i sl) bit će organizirano na mjestu i u vrijeme koje će biti unaprijed objavljeno. Natjecatelji utrke trebaju osobno preuzeti startne brojeve i čipove ili to mogu učiniti za njih druge osobe uz predočenje osobnog dokumenta.

STARTNI BROJEVI/ČIPOVI

Svaki natjecatelj će dobiti startni broj čip za mjerenje vremena (osigurava organizator) koji se moraju nositi tokom cijele utrke. Broj mora biti jasno vidljiv i ne smije biti prekriven.

REZULTATI

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke ili u najkraćem mogućem roku. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni i žalbe se više ne prihvaćaju.

Okrijepa za natjecatelje je osigurana na stanicama duž staze utrke i u ciljnom prostoru.

DISKVALIFIKACIJA

Natjecatelj će biti diskvalificirani u slučaju korištenja bilo kakvih prijevoznih sredstava tokom utrke, kretanja van označene staze utrke, zamjene brojeva, nesportskog ponašanja i nepoštivanja odluka organizatora.

PROMJENA STAZE I OTKAZIVANJE UTRKE

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave napravi promjene na stazi, okrepnim stanicama i stanicama za pomoć. O svim eventualnim promjenama učesnici će biti obaviješteni putem email adrese ili broja telefona koji su popunili prilikom prijave za utrku.

U slučaju otkazivanja učešća od strane učesnika, isti nemaju pravo na povrat sredstava uplaćenih u svrhu kotizacije.

U slučaju izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji mogu da ugroze sigurnost i zdravlje učesnika utrka može biti otkazana, a učesnici nemaju pravo na povrat sredstava uplaćenih u svrhu kotizacije.

SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

Prijavom i sudjelovanjem na utrci natjecatelji su suglasni da sav snimljeni fotografski i video materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.

Utrku mogu pratiti novinari i snimatelji elektroničkih i tiskanih medija. Utrka se održava na javnom prostoru.

Imena najuspješnijih natjecatelja u svim kategorijama mogu biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja, te na stranici utrke i stranicama sponzora.

PRAVO NA ŽALBU

Žalbe se podnose organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja u roku od 3 dana.


Neprihvaćanjem ovih pravila sudjelovanja niste u mogućnosti sudjelovati u utrci. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.


Slide