Ponosni pokrovitelj Mostar HalfMarathona

Prijavi se na HT ERONET humanitarnu utrku građana u dužini od 4 km i svojim sudjelovanjem pomozi rad udruge Down sindrom Mostar.

Ponosni partner manifestacije
PlayPause
Slider
Abeceda sporta

Abeceda sporta

Univerzalna sportska škola „Abeceda sporta“ svoj program temelji na višestranom sportskom razvoju. Program je namijenjen za djevojčice i dječake od 5-10 godina i provodi se u dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, atletskoj stazi stadiona Bare, kao i  zatvorenom bazenu hotela Brotnjo.

Važnost tjelesne aktivnosti neupitna je u potpori razvoja svih bioloških funkcija djece, kao i u samoj socijalizaciji i stvaranju zdravih životnih navika. Stoga je i cilj „Abecede sporta“ u prvom redu poduprijeti rast i razvoj naših mališana kroz njima prilagođene sportske sadržaje. Sama realizacija programa „Abecede sporta“ provodi  se kroz dvije uzrasne kategorije.

Prva kategorija za djecu od 5-7 bazirana na  dominantnim sadržajima razvoja bazičnih motoričkih znanja koja su temelj i polazna točka za usvajanje specifičnih sportskih znanja.

Druga uzrasna kategorija za djecu od 8-10 godina bazirana je na usvajanju sportskih sadržaja iz velikog broja sportskih disciplina kroz koje će se prepoznavati afiniteti i usmjeravati djecu u sportove u kojima se najbolje mogu izraziti.

„Abeceda sporta“ ima misiju osigurati djeci sve one aktivnosti  u kojima su zbog suvremenog načina života i nedovoljnog slobodnog vremena njihovih roditelja u potpunosti zakinuti.  Tako se kroz programe „Abecede sporta“ djeca susreću sa gimnastikom, atletikom, sportskim igrama, plivanjem, skijanjem, izletima u prirodu. Potiču se na druženje kroz razna natjecanja razvijajući sportski duh. Kroz treninge stječu discipliniranost, odgovornost i razvijanje pozitivnih navika prema tjelesnom vježbanju, a sve to pod vodstvom  kvalificiranih profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Sve dodatne informacije i prijave možete dobiti na 063 715 997 Iva Buntić, mag.cin. ili na Facebook: “Abeceda Sporta“ Čitluk . Djeca zaslužuju više!